Uw btw teruggave

Zonconcept werkt samen met Finnerz en de Nationale Belastingadviseurs. Zij zorgen ervoor dat u optimaal begeleid wordt in het terugvragen van uw btw.

Wat moet u zelf doen?

Na de betaling van uw installatie ontvangt u van 1 van onze partners een formulier met daarbij een uitgebreid begeleidend schrijven. Dit formulier moet door u worden ingevuld, ondertekend en ingestuurd naar de Belastingdienst. Na een paar dagen krijgt u bericht van de belastingdienst.
Deze informatie moet u terugsturen naar onze partner en vanaf dat punt wordt de aanvraag verder begeleid.

Van wie ontvangt u de btw teruggave

U ontvangt het geld direct van de belastingdienst.

Wanneer ontvangt u de btw teruggave

Wij zouden u hier graag antwoord op willen geven maar helaas kunnen we dat niet. De teruggave is geheel afhankelijk van de drukte bij de Belastingdienst en kan ik sommige gevallen wel 6 maanden duren.

Forfait?

Omdat u straks wordt aangemerkt als zelfstandig ondernemer zou u moeten bijhouden hoeveel kWh aan stroom u precies aan uw energieleverancier heeft "verkocht". Vervolgens zou u over dat bedrag de verschuldigde 21% BTW betalen. Aangezien dit voor zowel u als voor de belastingdienst onbegonnen werk is, wordt de verschuldigde btw geschat. Men noemt dit "forfait". Lees meer over het forfait bij de belastingdienst

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan gerust even contact op met onze klantenservice.
U kunt onze klantenservice op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 op 078-220 00 00